Gelin Göcek'i Tanıyalım

Gelin Göcek'i Tanıyalım

Göcek ‘in tarihine baktığımızda, geçmişinde Hyparna ve Kamche adlarıyla anılan Göcek, Karia ve Lykia medeniyetlerinin arasında kalmıştır. Likya uygarlığının iki gelişmiş kenti Telmessos (Fethiye) ve Kaunos (Dalyan) arasında yer alan kıyı yerleşimi Göcek, tarihi ve doğal zenginlikler açısından oldukça şanslı bir yerde kuruludur. Likya Dönemi’nden günümüze ulaşan kaya mezarları, anıt mezarlar ve hamam yapıları Göcek ’in tarihi geçmişinin yansımaları, ne yazık ki birçok nedenden ötürü antik Kalimçe`den bugüne çok az yapı kalmıştır. Ana yerleşim alanı da net olarak tespit edilemediği için, herhangi bir kazı çalışması yapılmamıştır. Ana kaynak olan antik dönem yazarlarının da eserlerinde varlığı ve hikâyesi hakkında yeterli bilgi vermemesi yerleşimin geçmişinin sır olarak kalmasına sebep olmaktadır. Ancak koylarda ve Fethiye yolu üzerinde rastlanan kaya mezarları, anıt mezar ve hamam görülebilir. 

Göcek açıklarında yer almakta olan Tersane Adası, antik dönem kalıntıları barındırmaktadır. Mitolojide yer alan Ikarus ve Daidalos efsanelerinin de Göcek’te geçtiği düşünülmektedir. Göcek, ilk ismi olan Daidala’yı , (Daydala) da bu mitolojik öyküden almaktadır..

Göcek`ten tekne turları ile ulaşılan Kapıdağ yarımadası üzerinde ise Krya, Lisai ve İydai antik kentleri bulunmaktadır. Ulaşım zorluğu nedeni ile bu antik yerleşimlerde de kazı yapılamamıştır. Ancak bu yerleşimlerden günümüze görülebilir kalıntılar ulaşmıştır.

Göcek Lüks Kiralık Villalar

Göcek Tatil Villası

Göcek Havuzlu Villa

Göcek Tatil

Göcek Kiralık Villalar

www.villarezerve.com