Gelin Fethiyeyi Tanıyalım.

Gelin Fethiyeyi Tanıyalım.

Fethiye'nin tarihi Likya dönemindeki adı Telmessos'tu, tarihi yazılı kaynaklarda Fethiye adını, Tanrı Apollon'un oğlu Telmessos'tan aldığı söylenmektedir.

Fethiye, İsadan Önce. 5. YY'dan itibaren, Pers imparatorlugu, Roma ve Bizan imparatorlugunun hakimiyeti altında kalmıştır. O dönemde, bir çok İmparatorlugun etkisi altında kalmasına ragmen, tarihi özgün yapısını korumayı başarmıştır. 

1284'te Menteşeoğulları'nın hakimiyeti altına girmiş ve 1424'te Osmanlı topraklarına katılmıştır. Osmanlı döneminde, Meğri adını taşıyan, Fethiye; Fethiye adını 1914'te 1. Dünya savaşı sırasında uçağı düşen, ilk hava pilotu olan Fethi Bey'in; savaş sırasında şehit olan Fethiye bey'in anısına Fethiye olarak degiştirilmiştir ve günümüze kadarda bu isimle gelmiştir; bundan sonrada degiştirilmemesi umuduyla ! 

Fethiye ve Antalya arasında kalan Teke Yarımadası antik dönemlerde Likya ismiyle adlandırılmış Likyalılar tarafından. Anadolu’nun yerli halkından sayılan Likyalılar, Homeros’un ünlü İlyada’sında ve tarihteki Kadeş Savaşını sonlandıran, tarihin ilk yazılı antlaşmasında, denizci bir millet olarak bilinmiştir.

Helenistik ve Roma dönemlerinde şehrin tarihi yapısından dolayı, oldukça zengin bir kültüre sahip olduğu ve tanrı Apollon’a adanmış ünlü bir kehanet merkezi olduğu anlaşılıyor. Antik Telmessos’un Likya’ya özgü kaya mezarları, lahitleri, kale ve tiyatrosu, 

Likyalıların o eşsiz taş işçiliginin eserleri, Şehrin degişik yerlerine konumlandırılmış hükümet konagı içerisinde, iskelenin karşısında ve nekropolde halde görebilirsiniz.

Fethiye villa Tatili

Fethiye Havuzlu Villa

Fethiye Tatil

Fethiye Kiralık Villa

www.villarezerve.com