Gelin Dalyan'ı Tanıyalım.

Gelin Dalyan'ı Tanıyalım.

Dalyan tarihi hakkında; Muğla'nın huzur veren beldelerinden biri olan Dalyan'ın tarihi yaklaşık olarak 3000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Antik dönemde belde Karia sınırları içinde varlığını sürdürmüş ve MÖ 334 senesinde Büyük İskender tarafından ele geçirilmiştir.

Dalyan’daki Türk hakimiyeti ise Anadolu’daki birçok bölge gibi 1071 senesindeki Malazgirt Zaferi’nin ardından gerçekleşmiştir. İlk olarak Selçukluların hakimiyetine giren Dalyan, 1261 ile 1451 yılları arasında Menteşoğulları Beyliği tarafından yönetilmiştir. Bu tarihte ise Menteşoğulları Beyliği’nin Osmanlıya dahil olmasıyla Dalyan da Osmanlı toprağı olarak kabul görmüştür.

Dalyan, günümüzde özellikle turizm noktasında kendini geliştirmekte olan Marmaris’in keyifli beldelerinden biri olarak her yıl pek çok ziyaretçiyi misafir etmektedir.

Dalyan’ın en ünlüleri; Kaunos Antik Kenti ve bu kent sınırları içinde bulunan Kaunos Kral Mezarları Dalyan’daki en meşhur tarihi yerler arasında bulunmaktadır.

Dalyan gezi tavsiyesi; Caretta caretta hastanesine mutlaka uğrayın, tekne turlarıyla Dalyan’nın mavi yüzünü keşfe dalın, deniz mahsulleri ile midenize ziyafet çekin. Sultaniye Kaplıcaları’nda çamur banyosu yapmayı da ihmal etmeyin… Kamp yapmayı seviyorsanız da tam yerindesiniz; Dalyan kamp yerleri listemizden hedefinizi belirleyip doğanın tadını çıkabilirsiniz.

Müzekart; Sadece Dalyan’daki tarihi yerler için Müzekart satın almaya ihtiyacınız olmayacak ancak gezi alanınızı genişletip, Muğla’daki tarihi yerleri de görmeyi planlıyorsanız Müzekart sahibi olmanız mantıklı olacaktır. Böylelikle birçok müze ve ören yerini senede iki defa ücret ödemeden ziyaret etme hakkın sahip olabilirsiniz.

 

Dalyan Kiralık Villa

Dalyan Kiralık Lüks Villalar

Dalyan Havuzlu Villa

Dalyan Villa Tatili

Dalyan Tatil Vilları

www.villarezerve.com